OpenGL error 1286

Home Forums Syphon Syphon Implementations – User OpenGL error 1286

This topic contains 6 replies, has 3 voices, and was last updated by  __vac__ 6 years, 7 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #6015

    __vac__
    Participant

    Hi,

    i have these two errors when using the processing syphon bind, but the funny thing is that i don’t have this problem in Processing but only in Eclipse.

    OpenGL error 1286 at bot beginDraw(): invalid framebuffer operation
    OpenGL error 1286 at bot endDraw(): invalid frame buffer operation

    Can anyone help me?

    btw i also posted the same question on the Processing forums, so as soon as i have an answer i will update both posts.

    cheers,

    __vac__

    #6016

    vade
    Keymaster

    Can you post some more information please? Thats not enough to go on. Are you using an example? Are you using custom code?

    #6017

    __vac__
    Participant

    sure:

    so this is my console output (i use eclipse)

    2012-05-13 20:55:59.625 java[45795:407] invalid drawable
    Syphon 0.4 by Andres Colubri http://interfaze.info/
    Loading JSyphon
    Java Library Path: /Users/vacpics/Documents/dev./processing sketch/eclipseWorkspace_/processingSketches/bin
    JSyphon Loaded
    New JSyphon Instance
    OpenGL error 1286 at top beginDraw(): invalid framebuffer operation
    OpenGL error 1286 at bot beginDraw(): invalid framebuffer operation
    OpenGL error 1286 at bot endDraw(): invalid frame buffer operation

    I use custom code, and use a PGraphics instance as well as a SyphonServer instance.

    PGraphics canvas = createGraphics(width, height, P3D);
    SyohonServer syphonServer = new SyphonServer(this, “Lissajous”);

    then in the draw():
    canvas.beginDraw();

    //…
    canvas.endDraw();
    syphonServer.sendImage(canvas);
    image(canvas, 0, 0);

    thanks a lot for your help!

    __vac__

    #6018

    __vac__
    Participant

    I hava to be more specific sorry.

    I do have the syphon server recognized in the client application but no image

    cheers

    #6019

    bangnoise
    Keymaster

    I’m going to guess this is drawing into the wrong GL context. Try creating the server inside a beginDraw() endDraw() pair.

    #6020

    __vac__
    Participant

    Thank you for your answer:

    well it is still not working but i realize that the error is in fact coming from the canvas.beginDraw() and canvas.endDraw() instructions.

    If i comment out all the stuff related to Syphon it is still the same error.

    I know that now it is clear that it is linked to Processing (alpha 5) and not to Syphon. So i am sorry that i posted on this forum.

    But if you have an idea it would be so cool if you tell it to me anyway.

    I did reproduce the problem inside the Processing editor with sendFrames.pde example from Syphon after having commented out everything concerning Syphon in it.

    thanks a lot for your time

    __vac__

    • This reply was modified 6 years, 7 months ago by  __vac__.
    #6022

    __vac__
    Participant

    Ok so i went back to processing 2.0a4 and it is now working.
    i’ll post the issue later on Processing’s forum, see if i am all alone or not

    thank you fellas

    syphon is great!

    • This reply was modified 6 years, 7 months ago by  __vac__.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.